Bir Günde Okuyup Bitirebileceğiniz Kitaplar

 Bir Günde Okuyup Bitirebileceğiniz Kitaplar

    Bu önerim tamamen: 'Ben çok kalın kitap okuyamıyorum. Günlerimi alıyor.' diyen dostlarımız içindir. paylaşacağım kitaplar hem çok akıcı olacak hem de konuları farklı türlerden olacak. Herkesin kitap tercihi farklı olabilir. Tıpkı renkler ve zevklerin karıştırılmayacağı gibi... o yüzden popüler kitaplardan çok tercihlerimi tamamen beğeneceğinizi düşündüğüm şekilde, özenle seçmeye çalıştım. Okumadığım hiçbir kitap hakkında öneride bulunmam. Diğer para avcısı siteler gibi okumadığım bir kitabın özetini yazıp, sizlere sunmayacağım. Direk sadede geleceğim hiç korkmayın dostlarım.😇 

 

   Şimdi ise gelelim önerilere... 

  1. Cimri, Moliere. 

  İlk tercihimi tiyatrodan yana kullanmak istedim. Hem bütün olayları kısa bir oyunla eleştirme özelliği hem de şahane bir komedi oyunu sizlere iyi gelecek türden olacaktır.

     2. Abbas Sayar, Yılkı Atı.











  Anadolu'nun havasını hissettiğimiz bir doru kısrağın başından geçen olayları, dönemin siyasi yapısını eleştirerek ele alır. 


     
       3. Emine Işınsu, Küçük Dünya.












   Bu eserde ise Urfa'nın mistik havasını, tüm doğallığıyla süsten ve yapmacıklıktan uzak bir şekilde hayran kalınacak türden olduğunu söylemek isterim. Spoiler vermeden sadece kavramsal olarak aşk, gelenekler ve mistik konular diye özetleyebilirim.


      4.Sunay Akın, Aslanlı Yol.












  Bu kitapta sıkılacağınız hiçbir nokta bulamayacaksınız. Çünkü anlatımı çok çok sade ve resimlerle anlatılmış. Konu olarak tarihe yolculuk yapıyor ve adını duyduğunuz tüm kahramanlarımızın nadir bilinen hikayelerine şahit oluyorsunuz.


    5. Göğü Delen Adam, Erich Scheurmann.












  Yaşadığımız çağın ve geçmiş zamanların, insanların yarattıkları tüm bu dünyada olup biten düzene karşı kaleme aldığı bir eserdir. Dünyada olup biten bu olaylar silsilesini anlamak için adeta zihin açan türdendir. En çok tavsiyemdir.



    6. Ölümle Yüzleşmek, Françoise Dastur.










   İnsanların doğmasının normal olması gibi ölümünde normal olması kabul edilemiyor. Herkesin içinde beslediği o ölüm korkusu karşısında onunla nasıl yüzleşmemiz gerektiğini ve aslında doğmak kadar ölmenin de normal olduğunu kabullendiren bir kitap. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir İdam Mahkumunun Son Günü

POETİKA